torsdag, april 05, 2007

Happis jag saknar dig

Det är ju sjukt. Var så enormt trött på Haparanda i somras, var ledig, alla jobbade, satt ensam i min lägenhet och tänkte och velade, ville bara bort. Nu är jag borta, har haft ett underbart halvår här i Madrid, men nu längtar jag hem så otroligt mycket. Det blir bara mer påtagligt varje dag. Idag kom det in två Göteborgare på jobbet, supertrevliga, och supersvenska och jag kände bara ååå Sverige. Finns mycket jag inte gillar med vårt land med, men det är ändå hemma. Och Happis, det är så...speciellt...ingen som inte kommer därifrån fattar hur det är. Fick underhålla Saga o hennes kompis Matilda med historier om Norrland och Happis för några veckor sedan, Saga blev såld så hon kommer eventuellt upp och firar midsommar hos oss.

Om 5 veckor är jag hemma i Kukkola! Hos mamma och pappa. BASTU!! Lugn och ro, inga människor som skriker när de borde tala i vanlig samtalston. Inga äckliga killar/gubbar som fäller kommentarer om ens utseende i tid och otid. Ett rum som inte är mitt, men som inte ger mig klaustrofobi. Ett KÖK med saker man kan baka med. En gräsmatta och mark att springa på utan att oroa sig för att man ska behöva se någon som tillfredsställer sig själv eller kvinnor som säljer sig på rea. Träffade en svensk tjej idag som brukar komma in på caféet alltid nu och då, och hon åkte hem idag. Hon sa nåt sant: "Här finns inget att vila ögonen på". Jag minns första dagarna jag var här, jag var så fascinerad av alla vackra byggnader, men det finns liksom inget andrum här, skulle väl vara Retiroparken, den är otroligt fin, men så full med folk och bara "på låtsas"...jag kommer verkligen uppskatta naturen uppe hos oss när jag kommer hem. Idag har jag bokat flygbiljetten från Arlanda upp till Luule, så nu slipper jag oroa mig för det. Bara bussresan Lule-Happis kvar...och den behöver man nog inte förboka, eller vad vet jag, Ikea har ju dragit massa people, men jag hoppas jag har tur, om inte så kan jag ju alltid mellanlanda hos släkten i Lule. Tjo.

Idag har jag jobbat 8 timmar, normalt jobbar jag bara 6, och jag undrar hur det ska gå till sommaren när jag ska slita ihop för att återuppbygga mitt sparkonto många långa timmar om dagen. Det går nog bra. Imorgon är jag ledig och ska sova, jag älskar sovmornar! Fredag har jag oxå ledigt, men helgen jobbar jag. Lika bra det, har knappt pengar efter betalning av hyra samt köp av kuponger till dansen. Sååå skönt och roligt att få dansa igen. Har saknat det. Och Rachel (läraren) sa att hon saknat mig :D Har lite träningsvärk idag, småååfint.

Lade fram ett litet försynt förslag på jobbet idag om att vi skulle sjunga karaoke imorgon till Anna (finska bruttan), hon spred det som en löpeld så vi blir några stycken som ska tralla imorgon. Så jävla kul! Men Anna har sagt till alla att jag är jättebra på att sjunga så jag har ju lite att leva upp till, har liksom inte sjungit sen i somras...får supa dem fulla så de tycker allt låter bra haha. Leandro sa en gullig sak idag på jobbet, "supongo que tus amigos siempre se rien contigo, sería divertido ser amigo tuyo" (med argentinsk spanska). Alltså att det är säkert roligt att vara min kompis eftersom jag är så rolig. Haha. Jag är bara töntig. Men jag gillar verkligen mina arbetskompisar, alla utom en tjej, från Ungern, men det är för att hon inte gillar mig, eller det känns som det iaf. Lite snobbisch, snackar bara med killarna typ. Well, I don't give a damn. Har ett nytt smeknamn på jobbet oxå, Saga fick för sig att det var kul att kalla mig för Krille (kom med nåt nytt va), det spred sig snabbt som attan, men eftersom vi bara är tre svedus på jobbet och de andra inte är vana vid smeknamnet Krille så blev det Kriller och tillslut Killer, så nu är jag Krille the Killer. Inte illa! Dags att byta ut Krisse Banan tror jag haha.

Ok, nu är klockan 02.01 och jag är aptrött. Imorgon ska jag och Andra pierca oss eftersom det inte blev av igår eftersom min 1-timmes-siesta blev till 3 timmar och Andra skulle på casino men kom inte in för hon hade inte med sig leget osv. Men imorgon! Sen har jag inte mkt pengar kvar. Nåväl, en månad kvar här, slösar hellre pengar här än hemma faktiskt...måste ju uppleva lite när man väl är här. Och snart kommer syster och vi ska ner till Andalucía...weoweo.

Nu godnatt.

Inga kommentarer: